Ontdek je menselijke essentie

Met welke 'schijnbare tegenstellingen' kan en wil jij je -dagelijks- verbinden?


Als ik mezelf benoem als extravert, mag ik mijn introverte kant nog ontdekken.


Als ik ‘supergraag bezig-ben’, vind ik mijn balans weer in ‘Zijn’ , rust en ontspanning.


Als ik me op en top man voel ligt ‘het vrouwelijke’ in mij te wachten om ontdekt te worden.


Als ik goed ben in geven en zorgen voor anderen, komt er zeker een periode aan die vraagt om te leren ontvangen, hulp toe te laten en zorg te dragen voor mezelf.


Als ik denk alles onder controle te hebben met mijn persoonlijkheid, zal het leven mij helpen ontdekken dat er zoveel meer is dan dat wat ik denk en kan bewijzen.

2

Hoe zuiver omgaan met het leven in de dualiteit?

3. Hoe leven als een multi-dimentionaal mens

Lees meer

Je wordt geboren in eenheid met jezelf, met je ‘Bron van Zijn’ in je. En dan kom je in de wereld terecht waar dualiteit het tweede principe is. Dat heeft z’n voordelen en z’n nadelen. Het voordeel is dat je nu in de mogelijkheid wordt gebracht om elk element van de schepping in detail te gaan onderzoeken. Het nadeel is dat we daardoor het risico lopen verwijderd te geraken van onze Bron. Maar ook dat is 'leven'.


Zuiver omgaan met dualiteit betekent je herinneren dat polariteiten altijd samenhoren, deel zijn van hetzelfde geheel. Dat er niets maar dan ook niets te veroordelen valt in de Schepping. Als we dat toch doen worden we automatisch overgeleverd aan de éne of de andere kant - en komt onze balans in het gedrang.  Dat vraagt zelf-onderzoek, onze innerlijke oordelen leren kennen, zodat groei in bewustzijn mogelijk wordt.

< Terug